banner

RE: Rakkaudesta Bloggaamiseen

Blogi

Tiistai 18.09.2007, kello 20:27

Waltonen perusti RE:n kilpailijan

Suomen Digiscenen nuorin grand old man Janne W perusti Facebookiin ryhmän nimeltään "

There's something happening in Finnish digital agency branch... " Perusidea lienee paikata samaa huhutiedonjanoa, jota varten RE:kin aikanaan syntyi.

Jannen idea on kannatettava, jo siksikin, että nykyiseen web 2.0 ideologiaan sopii paremmin toimintamalli, jossa kuka tahansa voi toimia tiedon jakajana. Lisäksi Facebookin vihdoin lyötyä itsensä läpi Suomeenkin, kohderyhmäkin löytynee aika kattavasti palvelun piiristä.

Eli sinä joka luet tämän, klikkaa itsesi sisään ja liity joukkoon! www.facebook.com

Sunnuntai 12.11.2006, kello 12:42

Maksetun bloggailun eettisyydestä

Nyt kun Web 2.0 on löytänyt vihdoin tiensä myös suomalaiseen kielenkäyttöön, ovat markkinointiviestinnän ammattilaiset lisänneet palvelutarjooma slideilleen blogien kaupallisen hyödyntämisen.

Kaikille lienee jo selvää, että salanimellä omia tuotteita kehuva ja kilpalijoita haukkuva kommentoija haittaa lähinnä omaa toimintaansa ja ennen kaikkea osoittaa täydellistä verkkomaailman ymmärtämättömyyttä.

Itse olen viimeaikoinina joutunut usein vastaamaan kysymykseen siitä, miten blogeissa näkyminen kannttaisi toteuttaa, jotta yhteisö ei koe mainostajan tungettelevan. Philipp Lensen on laatinut bloggareille näppärän pikku kartan eettisestä ja epäeettisesta blogin kaupallistamisesta. Samalla tämä avaa markkinojille blogimaisemaa.

Kitetytetysti voisi todeta, että blogimaailmassa markkinoijan kannattaa muistaa, että he ovat siellä useimmiten ilman kutsua, eikä heillä juuri ole äänivaltaa ympärillään puhuttaviin asioihin tai näkökulmiin.
Perjantai 06.10.2006, kello 14:10

Huhu! Google ostamassa YouTuben

TechCrunch tietää kertoa, että Google ja YouTube neuvottelevat. Huhun mukaan kauppasumma on vaatimattomat 1.6 Mrd taalaa.

Googlella on jo ennestään kokemusta ja muskelia vääntää äkämystyneiden copyrightin omistajien kanssa, joten tämä olisi YouTuben vinkkelistä fiksu veto. Samalla tosin palvelu todennäköisesti ottaisi aikmoisen harppauksen kaupallisempaan suuntaan.

Palstanpitäjän valistunut arvaus huhun todenperäisyydestä on noin 40%. Jäämme kiinnostuneina odottamaan virallisia tietoja.
Lauantai 13.05.2006, kello 20:08

Trendit esiin - Google Trends

Google on julkaissut mainion työkalun trendeistä kiinnostuneille. Systeemi tarjoaa historianäkemyksen muutaman vuoden hakuhin ja antaa mahdollisuuden valita maan tai kielialueen kesken. Nerokas systeemi, jonka pitäisi kuulua kaikkien markkinoinnin ja viestinnän tekijöiden työkaluihin.

Suomenkielisten hakujen määrä ei valitettavasti ylitä kovin helposti Googlen määrittämää alarajaa, mutta kyllä oivaltavat ihmiset tuosta hyötyvät.

Esimerkiksi Habbo Hotel on aikamoisen nousevassa trendissä, eikä ainoastaan Suomessa.

Täältä sitä pääsee testimään.
Perjantai 14.04.2006, kello 22:07

Da Vinci Code leffa ja Google

Beginning on April 17th you will embark on a quest that requires skill, intellect, and perseverance. For 24 days, you will encounter unique challenges. These daily puzzles will pull you deeper into the world of The Da Vinci Code.

Faneille tarjolla oma koodipähkinä. Ja tottakai se aukeaa Googlen avulla.

Varsinainen site on täällä. Valitettavasti syvempi tieto tarjotaan vain kohdemarkkinoille. (Us, Uk, Au) Allekirjoittanut kommentoi kun jostain näkee loput kampanjasta.

Kiitos Blogoscopedille joka seuraa tilanteita.

Ja jälleen yksi vastaus kysymykseen millä Google tienaa...
Torstai 23.03.2006, kello 00:49

From Google & Nikefootball.com

Nike valmistautuu jalkapallon mm-kisoihin varsin mittavalla Joga Bonito (Play beautiful) kampanjalla. Videoiden kyllästämä kampanjasite löytyy täältä.
Erityisen mielenkiintoisen kampanjasta tekee sen joga.com osoitteessa oleva yhteisöllinen osuus, joka on toteutettu yhteistyössä Googlen kanssa. Esittelyssä kerrotaan sivuston olevan Googlen ja Niken yhteinen lahja maailman suosituimman lajin ystäville. Kuten kunnon yhteisön henkeen sopii, www.joga.com on invitation only, joten olemassa olevat Google-tunnarit eivät ainakaan vielä toimi. Onneksi Manoj Naharin blogista pääsee silmäilemään mitä sivustolta löytyy.
Jälleen yksi vastaus kysymykseen ”millä Google tienaa?”
Maanantai 06.02.2006, kello 23:19

Bemari bannattu Googlesta spämmäyksen takia

Taisto hakukonespämmiä vastaan sai ekan korkean profiilin uhrin. Bemari (bmw.de) ei noudattanut Googlen ohjeita, vaan tarjosi hakuroboteille eri sisällön kuin ihmisille. Tässä seuraus http://www.google.com/search?hl=en&q=site%3Abmw.de&btnG=Google+Search Siitäpähän luulisi oppivan. Mielenkiintoista nähdä kuka on seuraava.