banner

RE: Rakkaudesta Bloggaamiseen

Blogi

Tiistai 13.11.2007, kello 17:28

Kumppanuusverkostot tulivat FB:hen

Ei kauaa tarvinnut odottaa, kun kumppanuusohjelmat tupsahtivat Facebookiin. Sovellus nimeltään AffiliStore (http://apps.facebook.com/affilistore/) liittää mainostajan tuotetarjonnan xml-feedit profiilisi, kunhan olet jokin Affiliate-ohjelmia tarjoavan firman, kuten TradeDouber tai LinkShare, kumppani. 100 tuotefeedia mahtuu joka iikalle, 30 niistä näytetään randomina osana profiilisivuasi. Suosittelumarkkinointia ja todella pitkää häntää myynnin lisääjänä. Mielenkiintoista nähdä miten kehittyy eteenpäin.
Torstai 25.10.2007, kello 00:08

Microsoft nappasi pikkupalan Facebookia

Redmontin jättiläinen osti osuuden huippusuositusta verkostoverkkopalvelusta.

Microsoft omistaa nyt 1.6% naamakirjasta, osuuden hinta 240m dollaria joten FB:n markkinahinta on siis käsittämätön 15 mrd dollaria, kirjoittaa News.com.

Mielenkiintoisia kommentteja tulee esiin eri blogeissa. Ihmetellään miksi perustajat eivät myyneet koko roskaa, ottaneet rahoja, ryhtyneet vakavasti varakkaiksi, elelleet herroiksi loppuelämänsä etc.

Osa kysyy onko aika deletoida oma profiilini - of course - onhan kyse "pelottavasta Microsoftista".

Mutta millä ihmeellä sitä sitten seuraisi mitä tuttavapiiri puuhaa? Google-Jaikulla? Ja mitä tapahtuu MSN Spaces-yhteisöpalvelulle jatkossa? Vai onko MSFT vain mainosdollareiden perässä (joskus tuntuu, että kaikki ovat)?

Mikä on oma arviosi, mikä on vuoden 2008 "SE" juttu? Vai olisiko hypetyksen huippu nyt tässä? Oma nöyrä, subjektiivinen arvioni on, että se voisi liittyä internetin käyttöön tv-sarja/leffajakelussa, mutta yhdistäen parhaita palasia sosiaalisista medioista.
Torstai 04.10.2007, kello 00:38

Ja se Uusi Digitoimisto on...

http://www.gylleneskor.fi/, osakkaissa ainakin 8 ex-satamalaista. Onnea ja menestystä!
Keskiviikko 06.06.2007, kello 12:31

Walk2Web visualisoi linkit

Kysymykseen: kuka linkittää minun sivulle vastaa visualisoidusssa muodossa Walk2Web saitti. Tsekkaa vaikkapa http://walk2web.com/surf/http://www.rekaksois.com eli kuka linkittää RE:n saitille.
Keskiviikko 30.05.2007, kello 23:39

Sosiaalinen media menee kaupaksi

Ensin Myspace. Sitten pari pienempää. Nyt Last FM. Mainion musiikkipalvelun, siis aidosti Palvelun, ostaa amerikkalainen mediajätti CBS. Milloin Habbo+Irc-Galleria menee mediayhtiölle? Ja mistä löytyvät pienen markkinamme lokaalit sosiaaliset mediat, markkinoijat niitä ainakin kaipaisivat ja kipeästi.
Torstai 29.03.2007, kello 08:59

Pikseliähky alkaa tänään

On taas se aika vuodesta kun vuoden mielenkiintoisin tapahtuma Pikseliähky alkaa Kiasmassa Helsingissä. Passeja ja lippuja saatavissa Kiasman infosta, mukana myös paljon ilmaisia tapahtumia.
Torstai 15.03.2007, kello 16:31

Tradedoubler jatkaa itsenäisenä

AOL on tänään ilmoittanut vetävänsä tarjouksensa ostaa tulospohjaisen online-markkinoinnin osaajan TradeDoublerin ostamisesta. DI.se:n jutun mukaan hinta ei ollut omistajien mieleen, AOL oli saanut vain 20% osakkeista kun tavoite oli saada 90%.

Saman tien voidaan haudata TD:n ja Advertising.comin fuusiohuhut, firmat jatkavat erillään.

Keskiviikko 21.02.2007, kello 23:32

G.R.L goes Rotterdam

Tämä menee vähän ohi Re:n focuksen mutta aivan kipeä tekninen konsepti (http://graffitiresearchlab.com/?page_id=76#video) viedä graffitit uudelle aikakaudelle Graffiti Research Labiltä. Taustat ja ohjeet löytyvät täältä: http://muonics.net/blog/index.php?postid=15.
Maanantai 15.01.2007, kello 10:09

AOL ostamassa Tradedoublerin

Time-Warnerin tytäryhtiö AOL on tehnyt tarjouksen ruotsalaisen Tradedoublerin koko osakekannasta. Suomessakin nettimarkkinoinnin työkaluja ja kumppanuusverkostoa tarjoavan yhtiön arvoksi on arvioitu muhkeat 6 miljardia kruunua.
Maanantai 27.11.2006, kello 16:26

Kuvia SIME-gaalasta

Aitoon Web 2.0. henkeen kuvia Tukholman SIME-gaalasta löytyy tietysti Flickristä hakusanoilla SIME+Stockholm reilut 300 kappaletta.
Perjantai 24.11.2006, kello 00:12

Finnmatkat voittoon SIMEssä

20 minuuttia sitten Finnmatkat voitti SIMEssä jackpotin kategoriassa "Paras Internet Strategia"yhdessa Sataman kanssa! Onnittelut Re:n puolesta!
Torstai 31.08.2006, kello 12:22

Domaineista parhaimmat

Palveluiden ja promootioiden muuttuessa virtuaalisiksi on tärkeää päättää millaisen domain-nimen, www.sitä.tätä, tulee valinneeksi.

Emailiin tipahti lista muutamista varoittavista esimerkeistä mitä huolimaton tekstimuotoilu saa aikaan:

1. A site called 'Who Represents' where you can find the name of the agent that represents a celebrity. Their domain name... is   www.whorepresents.com  
2. Experts Exchange, a knowledge base where programmers can exchange advice and views at  www.expertsexchange.com  
3. Looking for a pen? Look no further than Pen Island at   www.penisland.net  
4. Need a therapist? Try Therapist Finder at   www.therapistfinder.com  
5. Then of course, there's the Italian Power Generator company...   www.powergenitalia.com
  6. And now, we have the Mole Station Native Nursery, based in New South Wales:   www.molestationnursery.com  
7. If you're looking for computer software, there's always   www.ipanywhere.com  
8. Welcome to the First Cumming Methodist Church. Their website is   www.cummingfirst.com  v 9. Then, there's these art designers, and their whacky website:   www.speedofart.com  
10. Want to holiday in Lake Tahoe? Try their brochure website at   www.gotahoe.com  

:-)  

Maanantai 26.06.2006, kello 17:48

Kesä tuli. Cannes meni.

Ennen rannalle menoa on syytä hiljentyä hetkeksi, ottaa mukava asento työtuolissa ja tutustua Cannesin mainosfestareiden digipuolen parhaimistoon.
Tiistai 06.06.2006, kello 16:33

Ytimekkäästi Plaza

Ensin oli iNet Keskuskatu, sitten Soneraplaza useine versioineen ja nyt vain Plaza ilman toivetta pörssilistautumisesta. Nykyään Kynämiehen pyörittämä Suomen suurimpiin kuuluva sivusto on saanut kevään aikana kaivatun visuaalisen kasvojen kohotuksen.

Visutyyli on tuore ja ajassa, mainokset ovat kerrankin osa taittoa eivätkä välttämätön paha sivun reunassa. Diggailin navigaation päälle nostettua pikalinkitystä "Plazassa" koska se antaa toimitukselle tilaa tuoda uusia ja muuten vaan tärkeitä juttuja ja osioita tarpeen mukaan esille. Pikkugraffat ja graafiset elementit enemmän piristävät kuin haittavat, onneksi swedulähtöinen superkliinisyys on katoavaa kansaperinnettä.

Ihmeellistä että varsin paljon ruutupinta-alaa annetaan mainoksille, sponsoreille, navigaatiolle ja otsikograffoille. mihin katosi 20-80 -sääntö? Tämä ärsyttänee käyttäjiä ainakin alkuun. Itse tekstisisältö tuntuu asiantuntijoiden toimittamalta näin ensi silmäyksellä.

Mutta miksi haku on defaulttina koko webistä eikä plazalta, haloo, oletteko kuulleet Googlestä?

Anyway, onnea ja menestystä uuden portaalin parissa.

Silti: portaalien tulevaisuus on täällä...

Tiistai 11.04.2006, kello 13:20

Yritysbloggausta, osa 3

Satama Interactive liittyi eilen yrityblogaajien joukkoon englanninkielisellä "Satama Voice" -sivustollaan.

Alkuun tarjolla on muun muassa kaksi whitepaperia, aiheina nuorisomarkkinointi ja mobiilitelevisio. Saitti kehittyy jatkossa, joten tervetuloa kommentoimaan ja seuraamaan.

Tiistai 21.03.2006, kello 12:30

LB Icon + Framfab = ?

Vuoden yritysjärjestelyuutinen tipahti sähköpostiin juuri - LB Icon (ex-Icon Medialab + Lost Boys) ja Framfab (ex-Framtidsfabriken) ovat pistämässä hynttyyt yhteen synnyttäen 1200 työntekijällä Euroopan suurimman digimedia-alan pelurin. Lisää aiheesta vaikka täältä.
Keskiviikko 18.01.2006, kello 19:37

Kuukauden URL

"After a fabulous day living the high life, get ready for the nightlife". Saitti on surkea, mutta osoite Fairline-veneen lehtimainoksessa kiinnitti kyllä huomiota. Saa kopioda seuraavaan kamppikseen.
Perjantai 02.12.2005, kello 15:38

"Quantity is Quality"

Arvostamani suunnittelija, muotoilija Vuokko Nurmesniemi paukauttaa päivän Talsassa, että tässä maassa valmistuu liikaa muotoilijoita. "Tämä maa ei voi tarvita niitä kaikkia", hän toteaa. Olen eri mieltä.

Olen kantapään kautta oppinut, että luovassa työssä, luovassa prosessissa laatu syntyy lähes aina määrän kautta. Harva meistä keksii ensimmäisenä loistavinta ideaa tai parasta muotoa. Markku Rönkkö (PHS) totesii kerran, että "Aloita 100 idealla", TBWA Pariisin luova johtaja Erik Vervroegen vaatii tiimiltään 400 ideaa kamppista kohden ja jälki näkyy puhuttelevia töinä.

Siis, jos rajoittaisimme koulujen määrää, sisäänotettavien suunnittelijoiden määrää, kärsiikö laatu? Vastaan itse: kärsii.

Kaikkea muotoilua ei kannata pakata Taideteoolisen tai Muotoiluinstituutin käytäville. Kysy itseltäsi: voisiko seuraava Aalto-jakkara tai Unikko-kuosi syntyäkin ns. kyläkoulussa? Minusta voi.

p.s. opetuksen laatu ja focus onkin sitten toinen keskustelun avaus, johon Rva Nurmesniemi ei viitannut lyhyessä juttussa.

Tiistai 29.11.2005, kello 10:33

Flow(er) + Pizza + Pimut

Aitoon Flow-tilaan pääsemiseksi tarvitaan yksi kappale pizzalähettiä, kaksi vähäpukeista naista - sekä pari konsulttia ja mappi.... Tämä videomuotoinen nettikamppis on melkein K18-kamaa. Se että onko se hyvä ja ajaako se firman asiaa, well, you decide...
Tiistai 08.11.2005, kello 17:11

Neljä suomalaista Simen shortlistalla

Suomalaisia mahtuu Sime Awardsien shortlistalle neljä kappaletta. Näistä Suomen Syöpäsäätiö on loistavasti ehdolla parhaana Internet-strategiana, muistathan syksyisen Roosanauhan.

Valve on ehdolla parhaaksi luovaksi toimistoksi ja Habbohotel hienosti parhaaksi e-commerce-ratkaisuksi. Sataman malesialaiselle operaattorille ja Nokialle toteuttama Mobile Apprentice-tapahtumakonsepti on tarjolla parhaaksi mobiilisovellukseksi.

Ruotsalaiset jyräävät shortlistalla odotetusti. Aftonbladet peräti neljässä kategoriassa. Mielenkiintoista on myös huomata, että erilaiset verkoyhteisöt (Habbo, Lunarstorm, Glige) ovat hyvin edustettuina.

---

Best Internet Strategy; Match.com (SE), Aftonbladet.se (SE) Finnish Cancer Association (FI), Ikanobanken.se (SE)

Best System Supplier Tradedoubler (SE): Caliber Media (SE), Sitecore V5 (DK), Admeta (SE)

Best E-Commerce Company: Sulake /Habbohotel.com (FI), Match.com (SE), Tradera.se (SE), InkClub (SE)

Best Online Campaign: Aftonbladet - Kampanj Fimpa (SE), Vodafone - Future Vision (SE), OLW - Mouseman (SE)

Best Creative Agency: Starring (SE), Tewonder (SE), Valve Branding OY (FIN), Doberman (SE)

Best Entertainment Content: Lunarstorm (SE), Glife.se (SE), SVT - Asylspelet (SE)

Most Useful Online Service: Pricerunner.se (SE), Aftonbladet.se - Viktklubb.se (SE), SVT - Öppet Arkiv (SE)

Best Media Agency: OMD (SE), Media.com (NO), Carat (SE)

Best Mobile Solution: Aftonbladet 3G (SE), SAS Mobile Portal (SE), Mobile Apprentice Nokia & Celcom (FI), Mticket to Kalas 2004 (SE), Eniro Wap (SE)

Keskiviikko 05.10.2005, kello 11:44

Sime tulee taas

90-luvun klassikkotapahtuma, oikea industry think tank, SIME tulee taas. Seminaaria, kisaa ja biletystä tarjolla kuin ennen vanhaan tutuissa Tukholman paikoissa. Lukaise lisää täältä. Toimitus suosittelee :-)
Keskiviikko 29.06.2005, kello 14:05

Cannes Cyberlions 2005

Voila! Päivät ennen kesälomaa on syytä käyttää tarkasti esimerkiksi analysoimalla Cyber-voittajien toteutusta ja mainosviestejä. Toimistotyöntekijät: tuntikirjauksena käytettäköön merkintää "itseopiskelu" tai "urakehitys". Hyvää kesää.
Torstai 16.06.2005, kello 16:01

Etuovista tulee

Mielenkiintoinen tuotemerkkikiista: viihdelehdeksi itseään tituleeraava Etuovi.net vaatii isoja vahingonkorvauksia tavaramerkin loukkauksesta Alma Medialta, koska Alman Etuovi.com on rekisteröity väitteen mukaan pari vuotta myöhemmin. Jos oikeuteen mennään saavat tuomarit mietittäväkseen varmaan maan ensimmäisen isohkon .dotcom-lähtöisen tavaramerkkitapauksen. Aiheesta kirjoitteli tänään HS:n verkkolehti.
Lauantai 02.04.2005, kello 13:17

Käytettävyysguru rantautuu naapuriin

Toukokuun 9.päivä kannattaa investoida Tukholmassa käyntiin. The "Man" itself, Jacob Nielsen, saapuu firmansa kanssa kertomaan "mikä nyt sitten on sitä oikeaa suunnittelua". Suositellaan vaikka ei Nielsenin ajatuksista niin kovasti diggaile. Hyvä käyttäjäkokemus on kuitenkin aina yhden seminaarin arvoinen asia :)
Keskiviikko 23.03.2005, kello 10:22

Onnea Syrup Helsinki

Miehet Koneisto-saitin ja monen muun upean graafisen idean takana - Syrup Helsingin Antti Hinkula ja Teemu Suviala jakavat tämänvuotisen Vuoden nuori muotoilija -palkinnon. Palkinnon saajat julkistettiin tänään Helsingissä. Design Forum Finlandin ja Suomen taideteollisuusyhdistyksen myöntämä tunnustus on 5 000 euroa. Rock on!
Maanantai 21.03.2005, kello 13:45

Muuallakin tapahtuu

Digimedia-toimialan isompi uutinen kuin Satama on tänään se, että LB Icon on ostanut melkein 10% kilpailijastaan Framfabista. Tavoitteena on muodostaa "strateginen allianssi" firmojen välille.

Päivän Dagens Industri hehkuttelee että tämä kauppa olisi 5 vuotta sitten tehnyt pörssipäivästä tulikuuman. Vaan ei enää.. :)

Tuohon samaan soppaan mahtuisi hyvin yksi suomalainenkin toimija...? Tälläistä yhteisyritystä viriteltiin jo 90-luvun lopulla Nordic NetPartnersin muodossa. Silloin homma kaatui siihen että yksi "kumppaneista" Netsolutions Tukholmasta meni myymään itsensä - Framfabille...

Keskiviikko 16.03.2005, kello 10:32

Nimenvaihdolla leikki-legendaksi

Etsitkö uskottavaa alter egoa buustaamaan arkipäivää, perhe-elämää tai muuten vain omaksi iloksesi? Kokeile juhana-nimigeneraattoria ja vapauta itsesi vanhempiesi päätöksestä. t. Barbro Kädenkatkoja
Maanantai 07.03.2005, kello 16:18

Ajateltavaa visuaalisen manipulaation takaa...

Flicka.org, ruotsalainen mediakriittisyyttä opettava sivusto, kampanjoi hyvin havainnollisesti miten hyvällä kuvankäsittelyn taidolla voi manipuloida vaikkapa naistenlehden kansikuvaa. Kansainvälisen naistenpäivän (8.3.) kunniaksi voisit hetken käyttää aikaasi ja harjoitella kansakoulun ruotsin taitoja tutustumalla tähän naapurimaassa huomiota herättäneeseen kampanjaan ja sivustoon sekä erityisesti siihen miten 14v tytöstä tehdään seksikäs malli Metropolitanin kanteen...
Tiistai 01.03.2005, kello 17:57

Jerry's Guide to the World Wide Web täyttää 10 vuotta!

Mikä dotcom-firma tunnettiin alunperin tuolla nimellä? Firma, joka työllistää nyt 7600 työntekijää, on markkina-arvoltaan 44 mrd euroa ja jonka nimi liittyy Jonanthan Swiftin "Gulliverin retket"-romaaniin?? Sehän on tietysti tämä!

Yahoon! viralliseksi syntymäpäiväksi on ilmoitettu 2.3.1995. Matka on ollut pitkä ja mielenkiintoinen. Yahoo! syntyi David Filon ja Jerry Youngin hakemistoksi, kun opiskelijat halusivat pitää kirjaa kaikesta löytämästään mielenkiintoisesta.

Standfordin pojilla oli sen verran binesvainua, että huhtikuussa 1995 he saivat Sequoia Capital-yhtiöltä 2 miljoonaa dollaria sijoitusrahaa. Sama firma on rahoittanut alkuun mm. Applen ja Ciscon. Yahoo! listautui vuotta myöhemmin, jolloin työntekijöitä oli vasta 50! Ja nyt siis yahoolaisia on siis 7600...

Onneksi olkoon vaan Yahoolle! ja pieni kiitos kaikille netin käyttäjille, jotka omalla tavallaan ovat pitäneet tämän yhden aikakauden ikonin elossa yli vaikeiden hetkien. Jerry Young kuvailee haastattelussa omia tuntojaan: we wanted to build products that satisfied our users wants and needs, but it's even more than that - it's to help every one of us to discover, get more done, share and interact."

Maanantai 14.02.2005, kello 13:35

Yhteisöllisyyden voimaa

Viikon alkuun viime viikon riemastuttavin löytö: jääkaappi-magneetit, kaoottista, mutta hauskaa :-)
Maanantai 17.01.2005, kello 15:19

Yahoo! Sehän on poika!

Hullunkurinen uutinen tai rankka uutisankka? Romanialainen pariskunta nimesi viime torstaina poikansa Yahooksi halutessaan kiittää "paikkaa", jossa avioliittoon johtanut suhde sai alkunsa. Transylvanialaiset Cornelia ja Nonu Dragoman tapasivat Yahoon deittisivuilla, menivät naimisiin ja saivat pojan ennen joulua.

Onneksi, onneksi (kaiketi, en tunne sikäläistä nimikulttuuria) poika saa etunimekseen Lucian isoisän mukaan.

Jännityksellä odotamme Lucian Yahoolle jatkoa, mm. Jens Google-, Mikko Chatcity-, Martin Match.com- ja Irmeli Iskurinet- nimisiä tulevaisuuden taitotyöläisiä... kuka ehtii ensin??

p.s. nyt kun vielä löytäisi täältä sen jutunkin...

Maanantai 03.01.2005, kello 09:00

Auta Aasian maanjäristyksen ja hyökyaaltojen uhreja

Tee hieno asia ja osallistu Punaisen Ristin keräykseen verkossa osoitteessa aasia.redcross.fi. Samasta osoitteesta voit poimia hyvään tarkoitukseen kampanjan bannerit omille sivuillesi.
Torstai 30.12.2004, kello 15:07

32000 tuotetta sekunnissa ulos varastosta

Amazon.com ilmoitti alkuviikosta huippuhyvästä joulumyynnistä. Laitteet ja piuhat ovat olleet kovilla, sillä piikkihetkellä myyntiin 32.000 tuotetta SEKUNNISSA samanaikaisesti ympäri maapalloa! Think that...
Maanantai 27.12.2004, kello 18:51

Aasian katastrofi

Web-serverit on olleet kovilla viimeisen vuorokauden kun miljoonat uteliaat ja tuhannet epätietoiset omaiset etsivät lisätietoja tapahtuneesta. Tässä muutama linkki:
- listaus Thaimaasta nähdyistä ja löydetyistä suomalaisista
- listaus Phuketin sairaalan potilaista, joukossa suomalaisia
- video tsunamin iskeytymisestä Thaimaassa
- kattavin yleisuutisointi englanniksi ja samaa ruotsiksi

Itseäni hämmästyttää ja ihmetyttää miten bresneviläistä (=vähättelevää, pimittävää ja kiertelevää) Suomen Virallisen Viranomaisen tiedotus on vielä nykyaikana. Hävetkää!

Toivotaan, ettei enempää ystäviä tai tuttavia ole vaarassa. Serkkuni perheineen löytyi turvassa Sri Lankasta. Yö on vietetty jossain temppelissä, tavarat jäivät hotelliin veden alle.... mutta porukka on ehjänä, onneksi..

Torstai 02.12.2004, kello 22:41

Helsinki 0012

Tuli vihdoin luettua aiemmmin syksyllä kirjakauppaan ilmestynyt “Helsinki 12”, joka huhupuheiden mukaan olisi rankka memorabilia vuosituhannen vaihteen uusmediaskenestä.

Väärin.

Pari huhua kyllä piti paikkansa. Päähenkilö on tolkuttoman nuori Art Director vailla osaamista. Töissä helsinkiläisessä, ruotsalaiseen vastavaan narikkaan fuusioituvassa firmassa. Siis klassista hehkutusta optioista ym. ym.

Mutta siihen yhtymäkohdat todellisuuteen sitten jäävätkin.

Tai...noh…kirjan “tietojen" mukaan kohtalainen wannabee digimedia-AD vääntää keskimäärin 8 leiskaa päivässä, jos on edes lähelle yhtä hyvä kuin kirjan kuvitteellinen päähenkilö.

Joten rakkaat projektipäälliköt huomio: ottakaa välittömästi uudet "opit" käyttöön seuraavassa projektissa :-)

Kirjana 00120 on epämääräisen keskimääräinen sekoitus Glamoraman tuotemerkki-snoppailua ja jussivares-seikkailua pääkaupunkilaiselle tutuilla kaduilla ja kulmilla - höystettynä maksaa raiskaavalla viinan litkimisellä.

Kirjan uusmedia-hehkutus (jos sitä onkaan) muuttuu puolessä välissä huumekauppasekoiluksi, josta ei tahdo tulla loppua.

Ei 00120 ihan onneton ole. Hyivä puolia on useita. Teos on lyhyt. Tehokas lukuaika lienee jossain 9 tunnin paikkeilla. Teoksesta oppii elämässä aina tärkeitä detskuja, kuten “James Cooker & Sons huolehtii Englannin kuningatarperheen ruusuista”. Keskimääräisiä naurahduksia lukemisen aikana tapahtui n. viisi kertaa – jokunen naseva kielikuva hymyilytti isohkosti. Teos on vähän porno. Jos siitä tykkää.

Pukinkonttiin? Ei ehkä... Aksöniä saa remeksistä ja soininvaaroista, ja pääkopan sisäisiä fiiliksiä vaikka sammalkorven teoksista. Ja äidille voi sanoa, että meno mainostoimistoissa lienee potenssiin 3 tämän kirjan fiktioihin verrattuna – vai mitä neidit, rouvat ja herrat siellä Tehtaankadun kulmilla????

p.s. anyway, hatunnosto ja kummarrus joka tapauksessa kirjoittajalle siitä, että on saanut aikaiseksi luovan teoksen, jolla on vielä kaupallista arvoa. moni tahtoo kirjailijaksi, harva siihen kykenee.

Tiistai 12.10.2004, kello 13:54

3G tulee ja ...

Voi tätä ilon ja juhlan päivää. 3G on täällä tänään. Pysyvästi. Ihanaa. Ah, kaistanleveyttä kuin moottoritietä Bukarestiin. Känny käteen junassa ja surffaamaan. Ihanaa. Vain kolmisen vuotta aasialaisia jäljessä. So not. Ihanaa. Dataa putkeen ja baanalle. Suomi nousuun.

Näinkö se menee? Vai miten? Lupaukset olivat hurjia - muistathan nuo Ericssonin jenkkikörmyt nuotiolla takapihan aitauksessa.. "mobile internet, you know"..

Kerro meille miten 3G muuttaa Sinun maailmaasi...

Perjantai 01.10.2004, kello 23:43

Anti-president -campaign

Vapaan julkaisuoikeuden innoittamana tämäkin Anti-Bush Videogame on nähnyt päivänvalon. Joillakin on selvästi ihan liikaa vapaa-aikaa - tai intohimo presidentin vaihtoon on melkoinen..

ookei, tasavertaisuuden takia tämäkin saitti ja myös tämä vain kuvan takia on postattava blogiin....

Jään odottamaan vesi kielellä miten Halonen & partners nettihyökkäävät sitä ehdokasraukkaa vastaan, joka asettuu ensi vuonna Tasavallan Pressaan vastaan. Ja löytyykö halukkaita toimistoja vai meneekö hupi kokonaan kotikoodareille ja -graarikoille??

Hyvää ja tasapuolista viikonloppua niin vihreille kuin punaisille, niin vasemmalle kuin oikealle. a.

Maanantai 20.09.2004, kello 10:16

Asento!

Toissa viikon M&M:ssä hehkutettiin Puolustusvoimien uutta visuaalista ilmettä ja mainonnan linjaa. Me kaikki, jotka olemme puskissa ja aalloissa ryömineet tiedämme ettei todellisuus ole noin kiiltokuvamainen :-)

Onneksi löytyy yksilöitä, jotka tallentavat pienistä hetkistä lähes eeppisiä tarinoita Internetiin. Tämä valokuvatarina kertoo pelkistämällä ja kauniilla tavalla sen miltä armeija tai kertausharjoitus tuntuu - apatiaa ja loputonta odottamista...

Tiistai 07.09.2004, kello 15:41

di.se ja verkkomainonta

Dagens Industrin uusitussa verkkoversiossa on tällä kertaa huomioitu mainostaja ihan uudella tavoin. Nyt melkein kolmasosa ruudusta on pyhitetty lehden identiteetin ohella mainosesitykselle. Nimenomaan esitykselle eikä vain animoidulle bannerille.

Minulla siinä pyörii yksinkertaisen komeahko Audi-animaatio, jonka pystyin myös pysäyttämään ja käynnistämään uudelleen.

Ookei, ei tämä taitto ja mainospaikka sisällön vastaanottamista suinkaan helpoita, melkein päinvastoin. Mutta mainostajalle ja tuotantofirmalle tämä antaa uusia mahdollisuuksia ja lisännee entisestään verkkomedian kiinnostusta.

Jos naapurimaan talouselämästä on kiinnostunut, niin sitten on pakko niellä tämännäköistä ja kokoista mainontaa - tai hankkia isompi näyttö...

Keskiviikko 18.08.2004, kello 08:28

"Diili"

Mitä se sellainen "Business Opportunity Director" tulee tekemään? Vastaus löytyy tietysti Internetistä. Pahoittelemme linkkiä toiseen blogiin, mutta tästä saa hymyä aamuun :-)
Torstai 12.08.2004, kello 15:34

Athens 2004.com

Jalon aatteen ja ruumiinkulttuurin palvojaiset alkavat sitten huomenna tuon aatteen kehdossa. Tapahtuman virallisesta saitista voi olla montaa mieltä, allekirjoittanutta se ei houkuttele. Etusivun tyrmäävä informaatiopläjäys antaa kävijälle n. 50 linkkiä, joista sitten onkin helppo valita se itseä kiinnostava. Right ..:-)

Suosikkini navigaatiossa on "NOCs" - kaikkihan sen tietävät jo esikoulussa tarkoittavan...... niin mitä ??? Jotenkin olisi toivonut, että bakkanaaleihin käytetyistä 6 miljardista eurosta olisi herunut hyvään www-toteutukseen jokunen liirakin.

Sokerina pohjalla - ateenalaiset perhana ovat menneet vielä pilaamaan eri urheilulajien aikaisemmin niin komeat piktogrammit tikku-ukoilla. Vastaavan tasoisia löytyy lähinnä powerpointin clip art-varastosta. Citius. Altius. Fortius.

Torstai 08.07.2004, kello 15:43

Hyvää Kesää!

Seuraavaa sadetta odoteltaessa Intiaanikesä-novelli piristää :-)
Torstai 01.07.2004, kello 12:37

Jenkkifirmat kaupan

Rapakon takaa kuumia uutisia yrityskaupoista kiinnostuneille: SBI.Razorfish siirtyy Avenue A:n emoyhtiölle aQuantivelle. Agency.com laajenee yrityskaupalla. AOL osti online-mainosfirma Advertising.comin. Kasvu- ja fuusioaalto saavuttanee Euroopan ensi keväänä, mene ja tiedä??
Torstai 24.06.2004, kello 08:18

Sumea jenkkiomistukseen

Poliittisten päättäjien pelkäämä tytäryhtiötalous iskee nyt mobiilipelirintamalta. Mainioista peleistään tunnettu Sumea on jatkossa Digital Chocolaten Euroopan tytäryhtiö. Sumean koko henkilöstö siirtyy uuden omistajan riveihin.

Sumealaiset kuittanevat merkittävän omistusosuuden Digital Chocolatesta ja jatkavat firmassa. Liikkuneista dollareista ei ole tietoa. Yhdistymisen jälkeen yhtiöllä on 60 työntekijää. Digital Chocolaten perustaja ja pääjohtaja on Trip Hawkins, joka taasen tunnetaan Electronic Artsin perustajana.

Golfklubimme onnitelee Sumean kundeja kaupasta ja toivottaa hyvää menestystä. Lisää aiheesta Tietoviikossa.

Tiistai 22.06.2004, kello 11:16

Cannesin shortlistalla kolme suomalaista duunia

Nitro FX:n Laitila, Grey Directin Alkoholimittari ja hasanin zeroforty.org löytyvät ainoina suomalaistöinä tämän vuotiselta Cannesin Cyberlionsin shortlistalta. Voittajat julkistetaan keskiviikkoillan seremoniassa.
Maanantai 21.06.2004, kello 14:56

Nordealla Tanskassa nettipankkimurto

Tanskalainen henkilö menetti 25.000 kruunua, kun hakkeri onnistui troijalaisen avulla nappaamaan itselleen Nordean nettipankkitunnukset. Nordea on muistuttanut kaikille 570.000 tanskalaiselle asiakkailleen kotipalomuurin tärkeydestä. Joten pitäkää huoli rahoistanne myös täällä....
Perjantai 18.06.2004, kello 16:48

Nokia rahoittaa Mozillan kännykkäselainta

News.com kirjoittaa tänään laajalti Nokian taloudellisesta panostuksesta Mozillaan, uuden matkapuhelimeen tulevan selaimen kehittämiseksi. Taistelu selain-herruudestako tästä alkaa uudestaan, nyt Microsoftilla vastassa Nokia??
Tiistai 15.06.2004, kello 15:20

Alexander Stubb kierrätyksessä

Tämä esimerkki todistaa, että Photoshopin tärkein ominaisuus on tuottaa katsojalle herisyttävää mielihyvää. Menestystä Brysselissä, hyvä Alexander S, luovuus on filteristä kiinni :-)
Torstai 20.05.2004, kello 01:23

Ja voittaja on: NEC ecotonoha

Vuoden 2004 menestyksekkäimmästä web-tuotannosta ei taida enää olla epäselvyyttä, sillä NECin oman tiimin rakentama interaktiviinen Ecotonoha-ympäristöprojektisaitti vie lähes peräkkäisillä viikoilla kultaa ja kunniaa niin One Showssa kuin Cliossa... pressitiedote upeasta projektista.
Tiistai 18.05.2004, kello 15:22

Eikun isommat bannerit

Ei oo kivaa ny kellään. Kaksi päivää Kauppalehti.fi:n etusivua on koristanut tämä puhutteleva informaatioblokki, joten voisi kainosti pyytää, että näitä prrkeleen kuvakkeita, joita myös mainokseksi kutsutaan, muistettaisiin testata muillakin käyttöympäristöillä kuin sillä omalla :-)
Torstai 15.04.2004, kello 12:44

Berners-Leelle mukavasti fyrkkaa

Ei mennyt Suomen Teknologiasäätiön ensimmäinen Millennium-palkinto paperikoneen, hissin, jäänmurtajan, kännykän tai piirilevyn kehittäjälle vaan sen saakin englantilainen professori Tim Berners-Lee, world wide webin keksijä ja digimedian alullepanija. Palkinnon arvo on hulppeat miljoona euroa.

Millennium-teknologiapalkinnolle 2004 oli 78 ehdokasta 22 maasta. Palkinnonsaajan valitsi Suomen teknologiapalkintosäätiön hallitus yksimielisesti kansainvälisen palkintolautakunnan suosituksen pohjalta

Keskiviikko 07.04.2004, kello 22:10

sfskids.com

Klassisen musiikin hienouksista viestiminen tänä uplifting-pop-music -aikakaudella on työteliästä, lähes mahdotonta. San Franciscon sinfoniaorkisterin lapsille suunnattu sivusto kaikkine hienouksineen on konsepti parhaimmasta päästä. Fortissimo!
Torstai 25.03.2004, kello 21:23

Digimedian Vuoden Huiput

Vuoden 2003 parhaat digitaalisen median ideat, mainostyöt ja graafiset tuotannot on hetki sitten palkittu hienossa Vuoden Huiput-gaalassa Espoon Dipolissa. Palkitut työt löytyvät Grafian saitilta ja Vuoden Huiput-kirjasta.

Allekirjoittaneella oli kunnia tänä vuonna toimia digimedian tuomariston pj:n haastavassa tehtävässä. Jos Sinulle jonain päivänä avautuu mahdollisuus osallistua tuomaristoon, suosittelen tehtävää lämpimästi. Se on hauskaa, ja opettavaista. Hyvien töiden - sitä 99% lähetetyistä töistä oli - arvottaminen on raakaa ja rankkaa puuhaa. Jälkipeliäkin varmasti esiintyy. Se tuomariston tulee kestää, nyt esiin nousseet työt ovat arvostelun kestäviä ja kertovan vuoden 2003 osaamisesta Suomessa.

Lisää töitä saa ja pitää lähettää. Kategoriassamme oli entryjä vähinten kaikista kymmennestä ryhmästä. Mutta miksi osallistua, sehän maksaa ja vaatii vähän duunia?

Menestyminen ja muiden arvostuksen kohteena olo on miellyttävää. Voittajien iloa gaalassa oli ihastuttava seurata. Usein asiakaskin on iloinen markkinointiviestinnällisen työn menestymisestä jossain alan sisäisessä kisassa. Tästä on esitetty vastaväitteitäkin, uskokoon ken haluaa. Pomoa on helpompi lähestyä bonuksen toivossa kun kainolossa on taulu tai pysti, tai edes maininta kirjassa. Loppujen lopuksi, palkittuun työhön nähdään vaivaa, hikeä ja kyyneliä. Samoilla eväillä syntyy asiakaalle osuvia ja käyttäjiä palveluvia digimedian toteutuksia.

Syitä osallistua on takuulla muitakin, joten 2.4. on Cannesin dedis, johon vaan rohkeasti lisää suomalaisten firmojen töitä jenkkien, ruotsalaisten ja brassien rinnalle. Seuraava Vuoden Huiput-kisa on taas vuoden päästä. Menestystä ja onnittelut tämän vuotisille voittajille.

Torstai 05.02.2004, kello 20:41

Videomainosformaatti räjähtää silmille

Online-mainonnan kehittäjä Unicast ja Microsoft koetestaavat uutta Unicast Video Commercial-mainosmuotoa reilussa tusinassa amerikkalaisia saitteja.

Videomainoksista on puhuttu pitkään, mutta nyt kaistanleveyden lopullinen tukkeutuminen on kovin lähellä. Ei videon käytössä ole mitään väärää, mutta vain jos siihen käyttäjä itse antaa luvan tietäen mitä linkin takaa on tulossa.

BBC:n uutisen mukaan 30 sekunnin videopätkää (jopa 2 megaa!) on hankala välttää, sillä video läväytetään käyttäjän silmien eteen satunnaisesti.

Kehittäjät väittävät uuden, tehokkaamman mainosmuodon jopa vähentävän web-mainosten lukumäärää, koska yksittäisen mainoksen vaikutus on suurempi ja siten mainosesityksiä tarvitaan entistä vähemmän. Ei tunnu uskottavalta.

Ennakkotunnelmia ja kommentteja voi lukaista samaisesta BBC:n uutisesta.

Tiistai 03.02.2004, kello 21:03

dotcomista edelleen maailman merkittävin tuotemerkki

Hakukone Google on toistamiseen valittu maailman merkittävimmäksi tuotemerkiksi. Se näkyy saitilla juhlavana logo-grafiikkana :-)

Nokia sijoittui seitsemänneksi Applen, Minin(!) Coca-Colan, Samsungin ja Ikean jälkeen. Maailman arvokkainta brändi on edelleen Coca-Cola.

Interbrandin tutkimukseen internetissä osallistui yli 4 010 käyttäjää 85 eri maassa. Tuloksia voi vääristää vastausten keräys internetissä, joten teknologiayhtiöt ovat tässä vahvoilla.

Mutta Googlen vahvuuksina pidetään "puhtautta, käyttäjäystävällisyyttä ja uskottavuutta". Kolme arvo, jotka sopivat mille tahansa yritykselle, dotcomille tai notdotcomille.

Näiden avulla siinä on jopa ainesta vastaavaksi uskonkappaleeksi kuin Apple tai Jaguar on omistajilleen.

Mielenkiintoista on seurata mihin Googlen tie vie, Yahoon!:n kaltaiseksi kaikkea kaikille-mediaks, vai onnistuuko yritys liiketaloudellisten rajoitteiden paineessa pysymään tiukasti ydinbisneksessään. Saavatko he ihmiset joskus jopa maksamaan hausta? Milloin haun saa kännykkäsovelluksena?

Loppujen lopuksi, mitä meillä oli ennen Googlea? Altavista? Hey, gimme me a break :)

Perjantai 30.01.2004, kello 21:13

Interaktiivinen viihde 2by120

Vaikka suomalainen digimediaskene on alkuvuoden potenut väsymystä, maailmalta on jäänyt käteen mielenkiintoisia ajatuksia.

Nikelab.com. Saitti täynnä kaikenkarvaista sisältöä peleistä televisiospottien kautta video- ja musaklippeihin. 1-2 minuuttia intensiteettiä. Taustalla epäilys - yritetäänkö minulle tässä loppujen lopuksi kaupata jotain? Missä on rationaalisuus? Missä Niken kengät? Missä

New Yorkilaisen huipputoimiston r/ga:n perustaja Bob Greenberg avaa ajatusta Creativity-lehden haastattelussa: "Nikelab on suunnattu 18-24-vuotiaille, heille, joille tietokone on televisiota ja kännykkäänkin tärkeämpi media. Web on media, jossa aiheet käsitellään "two by 120 minutes" -formaatissa. Kaksi minuuttia kiinnostavaa sisältöä linkitettynä 60 kertaa eri muodossa, eri idealla. Saman kontekstin (tai tuotemerkin) tuottamana. Mielenkiintoista.

Uusin One Show-kirja (Vol VI) kertoo Niken asenteesta interaktiivisessa markkinoinnissa ja tukee Greenbergin filosofiaa. Kun r/ga:n, Framfabin ja muitten toimistojen työt Nikelle ovat samoissa kansissa (niitä on paljon) jää vain fiilis: "Vau! Joku uskoo nettiin ihan aidosti mediana, eikä vain informaatiovarastona.” Uusin mainosareena NikeGridiron.com kolmella pelillä höystetty jenkkifudis-fokusoitunut saitti, jatkaa samaa linjaa. By r/ga muuten.

Voisiko olla, että käyttäjä voisi olla kiinnostunut netistä - ei vain loppuunsaakka rummutetun hyödyn ja informaation - vaan viihteellisen sisällön takia?? Mieti, rakas merkkituoteen markkinoija. Hyvää viikonloppua.

ps. Iso käsi Henkelille, yllä olevaan ajatukseen liittyen, jonka Puhdaskoti-saitti on pitkästä aikaa tuoretta ja erilaista digitaalista metaforan käyttöä...

Tiistai 13.01.2004, kello 15:00

Laajakaista on hypetystä

Jaa-ha. Viranomainen on sitten puhunut. Viestintäministeri Leena Luhtanen korosti ennen kaikkea digitaalisia palveluita ja sisältöjä, ilman niitä ei laajakaistalla ole merkitystä.

Paskan marjat. Jos ministeri vaan olisi joskus käyttänyt nykymuotoista webiä 14.4 kiloisella modeemilla 10 vuotta sitten - ja tänään avaisi 256 kiloisen piuhan sen saman uutispalvelun lukemiseksi - niin on sillä vaan helvetin paljon merkitystä oman elämänlaadun parantamisessa.

Jotain järkevääkin. Luhtanen totesi että digitaalinen televisio vie tietoyhteiskunnan niihinkin koteihin, joissa ei ole muita uusia viestintäpalveluita. Hyvä huomio. Helkkaristi on vaan suunnittelijoilla ja insinööreillä tekemistä ennenkuin lottoaminen, laskunmaksu ja Iltalehden luku onnistuvat 14 tuumaisen ruudulta.

Maanantai 12.01.2004, kello 13:42

Dear Citibank Account Holder

Maanantai-aamun spämmien joukossa oli yksi viesti, joka pysäytti:

"On January 10th 2004 Citibank had to block some accounts in our system connected with money laundering, credit card fraud, terrorism and check fraud activity. The information in regards to those accounts has been passed to our correspondent banks, local, federal and international authorities. Due to our extensive database operations some accounts may have been changed. We are asking our customers to check their checking and savings accounts if they are active or if their current balance is correct. If you suspect or have found any fraud activity on your account please let us know by logging in at the link below. https://citibank.com/signin/citifi/scripts/login2/login.htm"

F-Securen Hyppönen ennusti sähköpostin katoavan nykymuodossaan, enkä ihmettele. Skeidaa tulee V1agra-filttereistä huolimatta.

Mutta tätä Citibank spämiä jäin miettimään. Se tuli omalle nimille kauniisti muotoiltuna ja korrektina. Ei ihme että huijaus onnistui tai oli onnistua. Joku kokeilee taatusti uudelleen. Pitää muistuttaa asiasta vanhempiani, joille sähköinen asiointi on uutta ja ihmeellistä. Tee Sinäkin niin.

ps. En omista Citibankissa tiliä, mutta aion kohta painaa linkistä ja kokeilla josko sen takaa löytyisi suvun epävirallinen off-shore-account ... :)

Perjantai 05.12.2003, kello 14:53

Vaikuta älykkäästi...

Liian harvoin eteen osuus kansalaisaktiivisuuteen tähtäävä sivusto, jota jää ajan kanssa miettimään. The Meatrix on toista maata. Kuten nimi viittaa, tarina ja henkilöt on haettu sukupolveni ajatusmaailmaa muokanneesta trilogiasta.

The Meatrixin kohteena on amerikkalainen tehomaatalous -"Agri-Corp" - ja jotenkin tämä vaan rokkaa paremmin kuin tuhat turkistarhatihulaista pohjanmaalaisessa aarniometsässä umpijäässä.

Vinkkasimpa saitista eteenpäin, ja illalla K-kaupassa jäin miettimään lihatiskin äärestä Meatrixin sanomaa ja possun kohtaloa. Sitähän aktivistit halusivatkin.

Perjantai 21.11.2003, kello 12:11

Napster Kitty

Vaikka en ole mikään suunnaton ladattavan musiikin ystävä - arvostan edelleen CD-levyjä hyllyssä - niin Napsterin uusi lanseeraus herättää paljon positiiviisia fiiliksiä.

Lanseerauksen keihään kärjeksi luotu Napster Kitty-hahmo on sympaattinen ja mainoselokuvien ideat hulvattomia. Napster-mytologialla ja musiikkigenreihin liittyvilllä armmottomilla stereotypioilla ratsastetaan sumeilematta.

Tällaisella revel-identiteelillä varustetulle tuotteelle voi vain toivoa menestystä. Menestystä siivitetään hulvattomalla 20 miljoonan dollarin budjetilla. Flash-pohjaiset animaatiot pyörivät niin webissä kuin kaapeliteevee-kanavilla kuten Sci-Fi, Comedy Central ja ESPN.

Aika näyttäköön tuleeko Napster Kittystä sukupolveni Ressu, tuo oman aikansa kapinallinen. Lähtö on lupaava.

Maanantai 10.11.2003, kello 10:33

AD:Tech voittajat 2003, Sulakkeelle kunniaa

Vuoden 2003 Ad:Tech-palkinnot jaettiin viikonloppuna New Yorkissa. Pääpalkinnon nappasi teksasilainen Temerlin McClain Match.comin email -kampanjallaan "Margo". Työ oli myös viral marketing-sarjan voittaja.

Sulakkeen Studiocomin kautta cokikselle toimitettu Cokemusic.com nappasi maininnat kotiin kuluttaja- ja interaktiivisen markkinoinnin kategorioissa!!

Toinen mielenkiintoinen huomio, että Nokia Game 2002 sai tunnustusta parhaana kuluttajakampanjana. Nokia Gamen takana on hollantilainen toimisto EuroRSCG Human-i.

Eniten pystejä (2) kokosi Modem Media Delta Airlinesin kampanjalla "Hate Lines", joka palkittiin vuoden parhaana brandin rakennuskampanjana ja parhaana rich media-tekniikan hyödyntämisenä.

Keskiviikko 22.10.2003, kello 14:15

"Portaalia ei ole määritelty"

Tämän tyrmäävän nerokkaan, käyttäjäystävällisen ja billgates-semiotiikkaa myötäilevän vastauksen saa OP-Kiinteistökeskuksen hakukoneesta, kun etsii vaikkapa hakusanalla "Tammisaari" loma-asuntoa. Varmuuden vuoksi RE:n toimitus tallensi aiheesta kuvakaapauksen, jota voidaan käyttää ensi lukuvuonna TKK:n käyttötapauskuvaus-opetuksessa. Henkilökohtaisesti myönnän RE:n Webkäden sovelluksen suunnittelijoille ja ostan kelohonkahuvilani muualta :)
Maanantai 20.10.2003, kello 11:49

Finnairilla ongelmia - ihan totta ? :-)

Digitodayn mukaan Finnair on onnistunut tekemään verkkovarauksista niin suosittuja ettei verkkopalvelu pysty vastaamaan yhtiön huutoon eivätkä asiakkaat pääse tekemään varauksia.

Vaihtoehtona on kuulemma ottaa yhteyttä saitille työpäivän jälkeen klo 18.00 jälkeen - tai maksaa 120 markkaa ylimääräistä ja soittaen hoitaa varaus!

Asiakkaiden on turha nurista, sillä Finnairin helpdeskin mukaan mukaan www-palvelintehoa on lisätty, mutta tehokkaammat parannukset tulevat vasta ensi vuoden puolella.

Ulkoistamalla IT-toiminnot siis parannetaan tuloslaskelmaa - Finnair ulkoisti IBM:lle IT-toiminnot 10 vuodeksi - mutta näköjään heikennetään asiakaspalvelua. Tätä voisi joku kauppakorkeassa tutkia syvemminkin.

Ja turha nurista todellakaan, sillä pari viikkoa sitten lentoyhtiön markkinointipomo totesi Hesarissa, että jos matkustaja ei maksa täyttä hintaa paikastaan koneessa, on turha odottaa huippupalvelua!

Ja vitut.

Tuollainen lausunto - ja välinpitämättömyys serveritehon lisäämiseksi - ei kuvasta mitään muutakuin monopoliyhtiön asenteen jälkeenjääneisyyttä ja täydellistä asiakkaan ja kilpailukentän aliarviointia. Vaikka kuluttaja ostaisin kahvikupin tai leffalipun, on myyjän tarjottava huippupalvelua pyytämättä. Tilaisuus on ainutkertainen mahdollisuus rakentaa ja vahvistaa palveluntuottajan ja kuluttajan välistä suhdetta.

Onneksi alkaa olla vaihtoehtoja. Vaikka sitten ruottalaisia tai hämäläisiä.

Perjantai 17.10.2003, kello 17:06

Volvon sporttikiertuepromo

Naapurimaan ylpeys Volvo AB jaksaa uskoa ja panostaa nettipromoihin. Resumen kuukauden kampanjaksi valittiin jenkki-teeveetä aavistuksen parodioiva www-minisaitti, joka sopii mainiosti Cannes voittajan XC90-saitin jatkoksi. Pari sataa tuhatta kruunua poltettu vain siksi, että kävijät (miehet?) varaisivat koeajon, jonka kautta voittaa Kalifornian kiertueen. Volvolla tietty. Mutta hinnasta viis. Komeaa (integroitua*) markkinointiviestintää. Vahvaa brändin rakennusta. We like it :-) Hyvää viikonloppua!
Tiistai 14.10.2003, kello 15:23

Digiboxin ihanuus

Onneksi tuli hankittua syysflunssa ja digiboxi samanaikaisesti, joten on makuuhuonessa voinut viritellä niistämisen välissä kanavia ja ihailla EPG:tä. Mutta kuka ihme näitä manuaaleja suomentaa? Tässä kohtaa oli nimittäin mennä sormi suuhun:

"Voit kytkeä kaapelin kautta vastaanotetut kanavat UHF/VHF-kanaviin liittämällä vastaanottimen RF-modulaattorilla toiseen televisioon. Voit valita kanavan valikon vaihtoehdoilla ASETUKSET/TELEVISIO. Käytä samaa kanavan numeroa kuin televisiossa. CDTV410-laite on asetettu valmiiksi kanavalle 36." ... ööööö?

Iloista virittelyviikkoa kaikille :-)

Keskiviikko 08.10.2003, kello 15:53

Promosaitti vinossa

Japanissa voi omakehun ja promosaitin laittaa vaihteeksi vinoonkin, tervemenoa tutustumaan Adametropen hulvattomaan käyttöliittymäratkaisuun :)
Tiistai 30.09.2003, kello 15:05

Hesarin ulkomainos sallii töhrimisen

Jaa-a. Ajatus vuorovaikutteisesta mainostilasta on kaunis, mutta kuinkahan monta versiota naisen (ja miehen) sukuelimistä seuraavan viikon aikana ilmaantuu katukuvaan ;-)
Tiistai 30.09.2003, kello 13:11

Simppeli on kaunista

Parhaat verkkokamppisideat on aina yksinkertaisia ja niiden ostajat hämmästyttävän rohkeita. Muuta ei voi ajatella GE:n Kynä-kamppissaitista. Kamppiksen tuloksia on analysoitu Advertising Age-lehdessä. Lisää tällaisia kiitos.
Perjantai 26.09.2003, kello 10:50

Game on!

Ehdoton viikon vinkki iltakaljan sijaan on pistäytyä Tennispalatsin pelinäyttelyssä. Fiilikset oli katossa Segan klassiko-ajopelin Outrunin kurveissa tai limubaareista tutun Space Invaders pöytäpelin ääressä. Suosittelemme arki-iltaa, näyttely on auki puoli ysiin ja nuorisoa vähnä vähemmän. Kevyt vaatetus ja limua mukaan, hiki tulee viimeistään King of Fightin kanssa. Älyköille suosittellaan Legon Junkbox-palikkapeliä - lasten osastolla! Rock on! Game on!
Tiistai 16.09.2003, kello 17:41

Aktian virtuaalipankki??

Aktia-pankki on päättänyt lakkauttaa vasta pari vuotta sitten perustetun nettikonttorinsa, virtuaalipankin. Siis minkä? Star Trek-henkisen holo-pankin? Vai 3D-tila puhesyntsalla? Tai jotain vielä hienompaa? Ja miten ihmeessä nettikonttori eroaa nykyisestä Internet-pankista? Kuka e-businesskonsultti tai digitaalisen markkinointiviestinnän strategiaguru tunnustautuu tämän kuopatun uuden talouden ilmentymän isäksi...

Huvittavinta on, että pankin mukaan "valistuneimmatkin netin käyttäjät kaipaavat sittenkin ajoittain myös  henkilökohtaista ja jopa aivan perinteistä pankki-palvelua". Really:-) Siis asuntolainaa, tilisiirtoja ja ottoja. Hyvä huomio, 10 pistettä ja papukaijamerkki Teille, mutta jään miettimään mitä finassisektorin virtuaalisia ihmeitä nettikonttori sitten mahtoi tarjota ..?