banner

RE: Rakkaudesta Bloggaamiseen

Blogi

Perjantai 21.11.2003, kello 12:11

Napster Kitty

Vaikka en ole mikään suunnaton ladattavan musiikin ystävä - arvostan edelleen CD-levyjä hyllyssä - niin Napsterin uusi lanseeraus herättää paljon positiiviisia fiiliksiä.

Lanseerauksen keihään kärjeksi luotu Napster Kitty-hahmo on sympaattinen ja mainoselokuvien ideat hulvattomia. Napster-mytologialla ja musiikkigenreihin liittyvilllä armmottomilla stereotypioilla ratsastetaan sumeilematta.

Tällaisella revel-identiteelillä varustetulle tuotteelle voi vain toivoa menestystä. Menestystä siivitetään hulvattomalla 20 miljoonan dollarin budjetilla. Flash-pohjaiset animaatiot pyörivät niin webissä kuin kaapeliteevee-kanavilla kuten Sci-Fi, Comedy Central ja ESPN.

Aika näyttäköön tuleeko Napster Kittystä sukupolveni Ressu, tuo oman aikansa kapinallinen. Lähtö on lupaava.

Kommentit

Jussi 21.11.2003 kello 14:23
Niin no. Napsterilla lienee vielä ylimääräistä glooriaa harteillaan, syystä että sattuivat olemaan ensimmäisten joukossa PtoP-hässäköinnissä. Olihan se jännää kun se oli "laitonta". Markkinatalouden lait kuitenkin hoitanevat Napsterinkin ruotuun. Alalla tulee olemaan lukuisia yrittäjiä ja jyvät erottuvat akanoista. Itse uskon esimerkiksi Applen iTunes Music Storen menestykseen omalla tahollaan. Tässä en kuitenkaan puhu mistään maailmanvalloituksesta; kakusta riittänee monelle - ei tällekään toimialalle monopolia muodostu vaikka tietyt idealistit niin haluaisivatkin. Karavaani kulkee, koirat haukkuvat.
osmo 25.11.2003 kello 00:00
no mutta mitenköhän tässä sitten tulee käymäänkään. Konsepti on muuttunut aika tavalla. Oliko nyt niin, että iso mediajätti osti silloin taannoin oikeudet Napsteriin ja nyt tämä uusi Napster on maksullinen. Uskon, että niin kauan kun on tarjolla täysin ilmaisia p2p settejä (kazaa, limewire, shareaza etc.) on uuden Napsterin vaikea saada vahvaa asemaa. Tottahan sitä lyötyy ihmisiä, jotka haluavat ostaa musaa uudella tavalla, mutta uusi Napster ei omaa varmastikaan yhtä paljon cooliutta ja kiehtovuutta kuin ilmaiset toverinsa.

Kommentoi

Nimesi
URL / Email
Viesti