banner

Uutiset

Pe 17.09.2004 kello 09:04 | 6 kommenttia | Kommentoi

Syksyn kohuromaani sijoittuu uusmediamaailmaan

“Vaikea olla nöyrä, kun on niin vitun hyvä.“ Näin mainostetaan Otavan kustantamaa Tuomas Vimman esikoisromaania Helsinki 12.

Kysessä on mainosmaailmaa riepotelleen Asser Korhosen Sydämen asia -romaania vastaava tilitys uusmedia-alan hulluista vuosista. Vimman romaani on tosin vielä kärjistetympi ja kirjoitettu lähes käsittämättömällä Etelä-Helsingin esperantolla.

Kirja kuvaa humoristisen yliampuvasti nuoren, ylipalkatun suhteellisuuden tajunsa täysin menettäneen uusmedia-AD:n hedonistista menoa työmaailmassa ja Punavuoren baareissa. Designer-labeleita tiputellaan kirjassa tiheämpään kuin Brett Easton Ellisin romaaneissa. Myöskään kolaviivoissa, vuosikertaviineissä ja suihinotoissa ei säästellä.

"Noi oli niin mageita aikoja että piti ne kirjoittaa ylös. Kaikki aiheesta aiemmin kirjoitetut kirjat on olleet hallituksen puheenjohtajan penkiltä kirjoitettuja. Lisäksi halusin saada nopeasti rahaa ja pillua", kommentoi kiireinen Vimma syitä kirjailijan uralle siirtymiseen.

Vimman taustoista RE: voi paljastaa sen verran, että miehen CV:stä löytyy pestit muun muassa Razorfishillä, Iconilla ja Grey Interactivella.

Lisää Vimmasta ja hänen esikoiskirjastaan voi lukea ensi viikon Nyt-liitteestä.

// Jani Järvinen

Kommentit

Ma 27.09.2004 kello 11:00

KuXXX eikun "Tuomas" taisi jo lähteä Reiskalta ennen kuin Spray muuttui Razoriksi?

Ex-Grey, ex-Razorfish työntekijänä hieman ihmettelen mistä kaveri on sisältönsä ammentanut. Mulla on takana about 10 vuotta uusmediaa enkä ole koskaan nähnyt huumeita enkä ole kuullut mistään villeistä seksiorgioista (vrt myös Riot On leffa). Keskustelin aiheesta muutaman kaverin kanssa ja kaikki ihmettelivät samaa. Viinan kanssa kyllä on läträtty mutta vuosikertaviineihin on päässyt turhan harvoin kiinni... :(

// sulka
Ti 28.09.2004 kello 02:22

Navanalaisessa universumissa? ;)

En kyseistä henkilöä tunne, mutta tuntuu hän markkinoinnin päälle ymmärtävän. Ns. trendikkään aiheen syvääluotaava inside-näkemys yhdistettynä vapaaseen seksiin ja ilmaiseen viinaan / kokkeliin tuottaa varmasti keskiverto-esikoiskirjaa paremmat myyntitulot. Toivottavasti kaveri kinusi prosentit korkealle.

Muttamutta missä on väkivalta! Kyllä yhteen suomalaiseen esikoiskirjaan yksi turpiinveto kuuluu, pakollisen kossukännin lisäksi.

Täytyy sanoa, että otan osaa kyseisen hepun entisten työkavereiden puolesta, joiden anopit kyselevät tämän jälkeen kummia -- hesarista luettuaan. (Hesarista luettu on pakko olla totta.)

Kertokaa vain anopille, että kaikki kirjallisuus on keksittyä. :D Jopa useimmat elämänkerrat.

// Murskis
Ke 29.09.2004 kello 14:48

Muttamutta missä on väkivalta! Kyllä yhteen suomalaiseen esikoiskirjaan yksi turpiinveto kuuluu, pakollisen kossukännin lisäksi.

Hitto, pitäisiköhän minunkin kirja kirjoittaa. Mä olen nähnyt väkivaltaakin uusmediafirmassa, niin että ikkunat pakkuivat paskaksi :)

Nyt olisi tietysti hyvä h-hetki kirjoitella älyttömiä juttuja, totuutta hiukan värittäen.

// flop!
Ma 04.10.2004 kello 00:02

Olen jo Pinserissä liekittänyt tarpeeksi ko. settiä, mutta voisi avautua hieman täälläkin. Kirja ja sen sisältö on mitä on, sen voi kuitata fiktiona. Henkilökohtaisesti vain pistää vihaksi se tapa millä juurikin Nyt-liitteen haastattelussa luotiin täysin feikkiä taustaa itse kirjailijalle ja samalla koko alalle, jälleen kerran.

Palkattiin guruksi? Noh, jos juniorimallin pikselinnyplääjä on sama kuin suuri guru niin ehkä sitten. 10 päivää New Yorkissa fiilistelemässä? Ei ainakaan Iconin rahoilla, muista narikoista en tiedä. Kalliit työsuhdeautot ja merkkipuvut? Ei ainakaan duunariliksoilla. Hesarilta odottaisi kyllä hieman enemmän kuin pelkkää hypemainosta.

Ongelma tässä (ja ilmeisimmin myös Riotin tapauksessa) on sama, kahden minuutin keskittymiskyvyllä varustetut harrastelijat diskaavat koko "uusmedian" juuri kun niistä stereotyyppisistä mielikuvista on pikkuhiljaa päästy eroon. Noh, media rakastaa ja duunarit saavat selitellä ettei se nyt ihan noin ollut, kyllä jotkut meistä töitäkin tekivät.

Jaa minäkö katkera? Ehkä vain liian monta kertaa aikanaan korjannut herra taiteilijan räpellyksiä.

Sumppi

// sumppi
Ke 13.10.2004 kello 10:13

Sen enempää keskustelua kommentoimatta korjaisin erään täällä esitetyn asiavirheen:

Nimenomaan Icon Medialabin rahoilla porsastelin New Yorkissa kesäkuussa 1999.

Mielenkiintoanne kirjaani kohtaan arvostaen,

Tuomas Vimma

// Tuomas Vimma
To 07.07.2005 kello 13:51

sulka

taitaa mennä nyt fantasia ja todellisuus sekaisin.

media-, maikkari- ja uusmediamaailma on niin tylsä paikka että ilman mausteita siitä ei myyvää kirjaa synny. trust me.

ja kyllä sitä noksua kokkaan vedetään ihan millä alalla vaan.

terveisiä tuomas vimmalle punavuoren ruusulta (yks ruusu on kasvanut laaksossa...)

// miss hyde

Kommentoi

Nimesi
URL / Email
Viesti